maanantai 18. huhtikuuta 2011

Teemu Selänne - lihaa vaiko terästä?

"Hups"
Suomalainen ennätyskone Teemu "the Finnish Flash" Selänne jatkaa voittokulkuaan jääkiekon NHL-liigassa. Aluksi herra latailee maaleja kuin liukuhihnalta ja raahaa Corey Perryn kanssa Anaheim Ducksin playoffseihin, mutta tämän jälkeen hän vielä tekee vaivatta maaleja myös "pleijereiden" puolella. Runkosarjassa Selänne teki 73:ssa pelissä 31 maalia ja 49 syöttöä, hän siis merkkautti tililleen pyöreät 80 pistettä. Playoffseissa hän on tähän mennessä tehnyt 4 pistettä - kaikki maaleja. Teme on kuin salama, rasvattu sellainen.

Tämä yliviritetty papparainen on uransa aikana tehnyt yhen jos toisenkin ennätyksen, joihin lukeutuu mm. eniten maaleja ja pisteitä tulokkaalta ja eniten maaleja eurooppalaiselta pelaajalta, kaikki nämä hän teki tulokaskautenaan 1992-1993. Näin senioriluokassa Selänne on tahkonut mm. 5 pistettä yhdessä NHL pelissä, näin ei ole yksikään yli 40-vuotias pelaaja mennyt tekemään ennen häntä. Hän on myös vanhin 45 maalia kaudessa viimeistellyt kiekkoilija.

Vaikka Selänteeltä löytyy vaikka millaisia meriittejä listastaan, on menestys loppupeleissä jäänyt vähäiseksi. Kotimaisessa SM-liigassa Selänne voitti mestaruuden vuonna 1992 ja NHL:n Stanley pyttyä hän pääsi nostamaan ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran vuonna 2007, Leijonissa palkintokaappi on rajoittunut pronssi- ja hopeamitaleihin, kyllä sinne muutama karvas tappiokin mahtuu.

Tällä hetkellä Selänteen edustama Anaheim Ducks jatkaa tiukkaa pudotuspelisarjaa Nashville Predatorsia vastaan, jota viimeksi mainitut johtavat 2-1, kun sarjan voittamiseen tarvitaan 4 voittoa. Vuosi on kuitenkin ollut loistava Selänteelle ja Duckseille kävi miten kävi. Miten siis olisi, one more year?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti