tiistai 19. huhtikuuta 2011

13 vuoden piina on vihdoinkin ohi!

"Ei, Ville, sitä et saa mahtumaan ylähuuleesi"
Onnittelut Helsingin IFK:lle, joka voitti eilen illalla Suomen mestaruuden kaatamalla Espoon Bluesin SM-liigan neljännessä finaaliottelussa. Ottelusarja ei todellakaan ollut Espoolaisille hohdokas, sillä joukkue hävisi sarjan nolosti 4-0. Eräänä HIFK:in sankareista oli veteraanipelaaja Ville Peltonen, joka tuttuun tapaansa viimeisteli tässäkin finaalissa kypärätempun, tällä kertaa se viimeinen maali meni kuitenkin tyhjään rysään. SM-liiga on siis paketissa tämän kauden osalta, onnea vielä kerran HIFK:lle, joka nosti pyttyä ensimmäisen kerran sitten kevään 1998.

Jääkiekon mahtiliigassa NHL:ssä Boston Bruins nosti osakkeittaan ottamalla voiton Montreal Canadiensista ja on nyt sarjassa tappiolla otteluvoitoin 2-1 Montrealin hyväksi.
Viime kaudella toiseksi yltänyt Philadelphia Flyers otti voiton Buffalo Sabresista ja siirtyi 2-1 johtolukemiin sarjassaan. Suomalaisista puolustajatähti Kimmo Timonen pääsi pisteille tekemällä maalin tyhjiin.
Myös Pittsburgh Penguins nousi 2-1 johtolukemiin sarjassaan voittamalla Tampa Bay Lightningin lukemin 3-2. Pittsburgh jatkaa siis kovia otteitaan Lightningia vastaan, joka oli alkukaudesta pelottavassa vireessä. Pittsburghin miehistöä vaivaa useat loukkaantumiset mukaan lukien supertähdet Evgeni Malkin ja joukkueen kapteeni Sidney Crosby, tästäkin huolimatta näyttää Pingviinijoukolla peli luistavan.
Toisella eläinlaumalla ei kuitenkaan näytä menevän kovinkaan hyvin. Kyseinen lauma on kojoottilauma Arizonasta, Phoenix Coyotes. Detroit Red Wings pitää aavikkokoiria kovassa oteessa otteluvoitoin 3-0, eli Detroit on vain voiton päässä seuraavasta kierroksesta. On kuitenkin muistettava, että viime vuonna kyseisen parin kohdatessa playoffseissa, Coyotes nousi seitsemänteen peliin asti samaisesta tappioasemasta. Miten käy tänä vuonna? Aloittaako Coyotes jälleen mahtavan loppukirin ja kirivätkö kojootit ohi, vai jakeleeko Detroit kylmää kyytiä ja kurittaa hauveleita 4-0 sarjavoitolla? Pakko sanoa, että itse en usko Phoenixin mahdollisuuksiin, vaikka nämä eivät ole hävinneetkään isoilla luvuilla Detroitille. Tässä on kuitenkin sellaista tuttua ja turvallista turpasaunan makua, kaikki ainekset siihen ovat ilmassa. Phoenixin loppukausikin oli kamalaa katsottavaa, ja heiltä kesti kauan varmistaa periaatteessa pitkään taskussa ollut pudotuspelipaikka. Detroitilla taas on mennyt "ihan hyvin".
Red Wingsien organisaatiosta suomalaisista pääsi pisteille Valtteri Filppula, joka viimeisteli voittomaaliksi jääneen 3-0 osuman Jiri Hudlerin syötöstä. Coyotesin David Schlemko yritti vielä aloittaa loppukiriä tehdessään maalin, mutta Johan "muuli" Franzenin maali heti kolmannen erän alkuun näyttäisi katkaisseen selkärangan. Coyotes nousi kuitenkin vielä kahden maalin päähän, jolloin lukemiksi jäi taululle 4-2 Red Wingsien hyväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti