lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kiekkokevät

Jääkiekkoilijan perusvarusteet
Kevät tuli, ulkojäät suli, Batman sano pulipuli

Ahh, kevät ja aurinko paistaa, lumet sulaa ja koirankikkareet esiintyvät lumen alta. Ei, kevät ei ole vain tätä, vaan kiekkofaneilla jotain paljon suurempaa. Se on pudotuspelien aika!


Allekirjoittanut on ollut talviunilla vähän liian kauan ja siksikös on Euroopan puiminen käytännössä tältä keväältä ohi. SM-liigassa Helsingin IFK otti tänään komeahkon 5-3 voiton Bluesista ja johtaa finaalisarjaa 3-0. Jaksaako Espoon Siniset vielä taistella itsensä voittoon? En usko. Bluesin joukkuejohdon tilaama valtava määrä rantaleluja ei myöskään jaksa vakuutta taistelutahdosta.

Muuten SM-liigassa on ollut loistava kevät. Blues nousi säälikarsinnasta Ilveksen kanssa takaisin pudotuspeleihin. Kun Ilves pääsi nauttimaan Jyväskyläläisestä selkäsaunasta, Blues teki liiga historiaa ja nousi toiselle kierrokselle villi kortti -joukkueena!  Tähän Espoolaiset eivät kuitenkaan tyytyneet ja jatkoivat finaaleihin asti, loistavaa Blues!
Samaan aikaan Helsingissä nähtiin paikalliskiekkoilun unelmasarja. Jokerit ja HIFK taistelivat pudotuspelien seuraavalle kierrokselle pääsystä aina maagiseen "game seveniin" asti. HIFKihän sen vei ja Narrit pääsivät ihmettelemään hiekkarannoille jo todella ajoissa.

KHL:ssä puolestaan Salavat Yulaev varmisti tänään mestaruutensa. Joukkue onkin murskannut läpi pudotuspelien voittaen jo ensimmäisellä kierroksella kahden viime kauden mestarin AK Barz Kazanin otteluvoitoin 4-0. Tämä oli jo odotettavissa kun läntisestä konferessista nousi vastaan neljättä sijaa omassa konferenssissaan runkosarjan jälkeen pitänyt Atlant, joka ei muutenkaan ole niitä loistokkaimpia joukkueita.

NHL

Pohjois-Amerikassa NHL:n pudotuspelit ovat vasta lähtöviivalla. Molemmista konferensseista on pelattu vasta jokunen peli eikä mikään ole vielä varmaa (paitsi San Hosen täydellinen jäätyminen ennen finaaliin pääsyä ja Phoenix Coyotesin muuttaminen takaisin Winnipegiin). Tätä on puitava joskus tarkemmin.


Liigat eivät ole ainoita paikkoja missä on kevättä rinnassa; MM-kisat lähenevät! Ahh, tuo hetken huuma jolloin kunkin maan pelaajat kokoontuvat tähän maagiseen tilaisuuteen puolustamaan oman lippunsa kunniaa! Tuo aika, milloin normaali suomalainen mies juo enemmän viinaa kuin yleensä ja televisioita oikein satelee kerrostaloalueiden pihoille. Ahh, kyllä! Tuo supisuomalainen kisavitutus laukkaa sen kannoilla kiusaamaan meitä kaikkia, kun Jalonen kokoaa rupusakkinsa sohimaan kaukaloon. Saamme tuntea riemua aina puolivälieriin asti, jolloin tämä ihana tunne muuttuu peloksi, ehkä ilon huudahduksiksi kun Leijonat pääsevät kuin ihmeen kaupalla hermojaraastavan 1-0 jatkoaika voiton avulla välieriin. Tällöin toiveet ovat katossa ja kiekkokansalla on toiveita; tänä vuonna kaikki on toisin. Ei, se on vain valetta. Kun nuo Venäjän tai Kanadan mahtavat koneet luistinten päällä näyttävät Leijonille missä on kaapin paikka, ei auta kuin itkeä. Se oli sitten siinä, ehkä ensi vuonna... Mutta toivotaan nyt parasta, saatana, ja huudetaan siellä kotikatsomoissa Leijonat voittoon! Ja jos joku onnekas ja rahakas sinne Slovakiaan asti selviytyy niin pidätte lipun korkealla ja meteliä omien poikien puolesta! Jos nyt tänä vuonna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti