perjantai 13. toukokuuta 2011

Granlund löi suomen finaaliin!

Jukka Jalosta on arvioitu kovalla kädellä valmennuskautensa aikana, ja joskus jopa ihan syystäkin. Olympiapronssi on ollut tähän mennessä se suurin saavutus, mutta nyt Jalonen sai raahattua jo melkein toivottoman näköisen Leijonalauman finaalin - ensi kertaa sitten vuoden 2007, jolloin Kanada kaatoi Suomen ja nosti pyttyä. Tänään Suomi teki kuitenkin mahdottomasta totta peittoamalla Venäjän puhtaasti 3-0. Suomi kohtaa loppuottelussa rakkaan vihollisensa, länsinaapurimme Ruotsin, joka kaatoi Tshekin välieräottelussa aiemmin.

Yksi MM-kisahistorian hienoimmista maaleista syntyi toisessa erässä kun Suomen joukkueen kuopus Mikael Granlund veivaili puolustajan kahvikioskille ja tämän jälkeen aiheutti hämmästyneitä katseita ilmaveivimaalillaan, jonka avulla Suomi nousi 1-0 johtoon.

Loput maalit tulivat kolmannessa erässä Jani Lajusen hieman onnekkaasta laukauksesta ja Mikael Granlundin siirettyä Jarkko Immoselle täysin avopaikkaan maalin edessä. Venäjä jaksoi pommittaa Petri Vehasen vartioimaa maalia jonkin aikaa, mutta tunteet alkoivat kuumenemaan ihan silmissä. Tehoton Alexander Ovechkin otti kaksi 2 minuutin rangaistusta huitomalla Petri Vehasen käsille, suuren suunsa ansiosta esillä ollut Ilya Kovalchuk sortui myös moiseen.

Granlund on muutenkin näyttänyt mahtavia otteitaan kansainvälisillä kentillä. Kaksi maalia viimeistellyt Granlund veivasi myös Saksaa vastaan käydyssä ottelussa rangaistuslaukauskilpailussa Saksalaismolarin, Antero Mertarantaa siteeraakseni, "aivan toiselle kentälle".